Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

ΡΕΚΒΙΕΜ για "μερικα δεντρα"...







το Σταδιο με "τα λιγα δεντρα"που δεν υπαρχουν πια




Αυτο που εκανε την Ολυμπια να ξεχωριζει απο αλλους αρχαιολογικους χωρους που εχω επισκεφτει,ηταν η αρμονικη συνυπαρξη με τη Φυση,ο δεσμος με το δασος που περιεβαλλε τον χωρο του Σταδιου.

Ανεβαινοντας απ το παρκινκ καλοδεχεται κανεις την σκιερη και δροσερη διαδρομη.Ο χωρος μεταξυ του Νεου Μουσειου και του αρχαιολογικου χωρου μια οαση απο παρτερια με γρασιδι και πανυψηλα δεντρα που υποβαλλουν στον επισκεπτη την αισθηση του Προαιωνιου.Τα δεντρα συντροφευουν τους επισκεπτες και μεσα στον αρχαιολογικο χωρο,διπλα στα απομειναρια των Ολυμπιακων κτηριων,προσφεροντας σκια και προστασια απ τον καυτο ηλιο του καλοκαιριου.



31/07/07... εξω απ το Νεο Μουσειο


Τιποτε ομως δεν εχει προετοιμασει τον επισκεπτη για την στιγμη που 2 περιπου ωρες μετα την εισοδο του στον αρχ.χωρο θα διαβει την αρχαια αψιδα για να αντικρυσει το Σταδιο:Ενας κομψος χωματινος στιβος που αναδεικνυεται απο τις πρασινες απαλες πλαγιες εκατερωθεν του,τα περιφημα "πρανή" που μαθαμε αυτες τις μερες.Καποιοι δοκιμαζαν να αισθανθουν πως θα ηταν να συμμετεχεις στους Αγωνες τρεχοντας το μηκος του Σταδιου,ενω αλλοι προβαριζαν τον κότινο,που ηταν αφημενος πανω στο λιτο βαθρο.Καθησαμε για μια σκιερη αναπαυλα στο δεξιο πρανες,εκει που σωζονται και οι θεσεις των ελλανοδικων και θαυμαζα τη θεα του δασους που στεφανωνε την απεναντι πλευρα.


Κρονιος Λοφος


Το ολο συνολο Σταδιο-πρανη-δασος σε μεταφερει στο Χρονο,σε βγαζει απο το εαυτο σου και δημιουργει το αναλογουν Δέος...Αυτο το δασος λοιπον,ο Κρονιος Λοφος,ηταν "τα λιγα δεντρα που καηκαν"κατα τον Υπουργο Πολιτισμου Γ.Βουλγαρακη,που σε μια μονο φραση του εδειξε τη σχεση που εχει τοσο με τον Πολιτισμο οσο και με την Αληθεια.Κι ας ειχε πρειδοποιηθει το Υπ.Δημοσιας Ταξης απ την προηγουμένη οτι η φωτια κατευθυνεται κατα την Ολυμπία...Αλλα ετσι γινεται,οταν την κατανομη των δυναμεων Πυροσβεσης και το που θα πρεπει να εστιαστει η προσπαθεια αναχαιτισης του πυρινου μετωπου,γινεται απ τα τηλεοπτικα καναλια.Δεν γνωριζω τι ζημιές εχουν υποστει τα γλυπτα που βρισκονταν εξωτερικα, στο περιστυλιο του Μουσειου.Αλλα και μονο η καταστροφη της αρμονικης σχεσης αρχαιολογικου χωρου-περιβαλλοντος,που ειχε διαμορφωθει με τα χρονια ειναι, τοσο απο αισθητικης οσο και απο συμβολικης πλευρας,ανυπολογιστη.


Μενει κανεις να αναρωτιεται αν θα ειχε προκυψει αυτος ο ολεθρος,αν ο Πρωθυπουργος δεν ειχε προταξει την κομματικη σκοπιμοτητα προκηρύσοντας με αστεία προσχήματα πρόωρες Εκλογές τη μερα που καιγοταν ολη η Πεντέλη.Θα ειχε τη δυνατοτητα απο τοτε να στειλει σπιτι τους τους καταφανως ανεπαρκεις Πολυδωρα-Κοη,δεν θα ειχε αποδιαλυθει ο υποτυπωδης κρατικος μηχανισμος,δεν θα υπηρχε διαχυτη η γενικοτερη αισθηση του κενου εξουσιας που πιθανον ενεθαρρυνε καποιους να βαλουν για τους δικους τους λογους καποιες ακομη φωτιές,δεν θα ηταν τοσο εντονη η πιεση των εντυπωσεων που δημιουργουσαν τα καναλια,θα μπορουσαν ισως να γινουν ευκολοτερα καποιες κυνικες μεν,αναγκαιες δε,επιλογες για το που επρεπε να δοθει η μαχη με τη φωτια,δεν θα ειχαμε φτασει στο αισχος των ουρών για τα 3000 ευρω χωρις υποτυπωδεις εξασφαλισεις,οτι πραγματι πηγαινουν σε πληγεντες.Μενει κανεις να αναρωτιεται ποσο στενομυαλος και αυτο καταστροφικος μπορει να γινεται ο Ανθρωπος...

Ουσιαστικη συμβολη στην αντιμετωπιση των πυρκαγιων

απο καποιους πολίτες (φωτο απο skynews)

17 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Ευτυχώς που η Ακρόπολη δεν έχει δέντρα!

squarelogic είπε...

ω,ναι!

64 ανθρωποι καμμενοι, πανω απο 500 σπιτια καμμενα, πανω απο 2 εκατομμ.στρεμματα σταχτη,ολοι οι ορεινοι ογκοι της Αττικης πυρπολημενοι,130 εκ.ευρω δοθηκαν για "ενισχυση"τις πρωτες 2 μερες χωρις δικαιολογητικα...η αμειλικτη δυναμη των αριθμων που ναι μεν συνοψιζουν τις συνεπειες,κρυβουν ομως μεσα τους την ξεχωριστη τραγωδια καθε μιας περιπτωσης.
Και εχω την αισθηση οτι στους περισσοτερους δημιουργουν ενα δυσεξηγητο κραμα φοβου και προσμονης οτι τα νουμερα θα αυξηθουν κι αλλο,ωστε να ειναι πιο δραματικη η ιστορια μας,να δωσει μεγαλυτερη ενταση στην ανιαρη καθημερινοτητα μας,να κανει μεγαλυτερη εντυπωση οταν θα την διηγουμαστε...Γι'αυτο προτιμησα να εστιασω στο Συμβολικο,γιατι ποια ιστορια να πιασεις και ποια να αφησεις,σε ποιον να πρωτοαποδωσεις ευθυνες χωρις να αφηνεις αλλους υπευθυνους απεξω?

Univers είπε...

Προς πυρολόγους και πυρογνώστες επιστολή:

Δεξιότερα Κουροπάτκιν!

Το 1905 τα ρωσσικά και ιαπωνικά στρατεύματα είχαν εμπλακεί στον Ρωσσοϊαπωνικό πόλεμο.

Ο Ρώσσος στρατηγός Κουροπάτκιν επιχειρούσε τακτικούς ελιγμούς με την στρατιά του, προκειμένου να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με τους Ιάπωνες μέχρις ότου ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος του εξασφαλίσει επαρκή ανεφοδιασμό σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Ταυτόχρονα, στα καφενεία της Αθήνας θαμώνες προθυμοποιούνταν να παράσχουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στην τακτική πολέμου ξηράς: Χειρονομώντας και φωνασκώντας υποδείκνυαν στον Κουροπάτκιν προφανείς - για τους ίδιους - κινήσεις ελιγμού που, κατά την γνώμη τους, θα οδηγούσαν τα ρωσσικά στρατεύματα με ασφάλεια στην νίκη.

Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε και στα έντυπα ΜΜΕ της εποχής, όταν φύλλα εφημερίδων τυπώθηκαν με πηχιαίο τίτλο "Δεξιότερα Κουροπάτκιν!".

Ο Κουροπάτκιν έχασε την σημαντική αυτή μάχη. Οι περισσότεροι ιστορικοί τού αποδίδουν ευθύνες για την αναποφασιστικότητα με την οποία οδήγησε τότε τα στρατεύματά του. Ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες συντάσσοντας την προσωπική του υπεράσπιση, που εκδόθηκε σε πολλές γλώσσες.

Εντούτοις το "Δεξιότερα Κουροπάτκιν!" έμεινε σε εμάς ως παράδειγμα της έμφυτης τάσης των Ελλήνων να θεωρούν εαυτούς παντογνώστες και να υποδεικνύουν λύσεις από την ασφάλεια του καφενέ ή της κρεβατοκάμαράς τους για φλέγοντα ζητήματα που εξελίσσονται πολύ μακριά από αυτούς και επί των οποίων οι ειδικές τους γνώσεις είναι μηδενικές.


Με όλα αυτά δεν αρνούμαι το εύλογο της δυσφορίας σου (και άλλων) αλλά καλώ τους εναπομείναντες νηφάλιους να μετριάσουν την μήνιν τους. Μπορεί να αμφιβάλλει κανείς για την αποτελεσματικότητα του κράτους όσον αφορά την εκκένωση απειλουμένων χωριών (αφού και τα γεγονότα το υποδεικνύουν: οι πρώτες ημέρες είχαν την συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων - άρα μετά σοβαρευτήκαμε...). Μπορεί να πιστεύει ότι επί δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός ενεθάρρυνε τους επίδοξους καταπατητές. Μπορεί να θεωρεί ότι τα περί συνομωσίας βοηθούν στην απόσειση των ευθυνών. Αλλά, προς Θεού, η πυρόσβεση αυτή καθ' εαυτή δεν είναι εύκολο πράγμα, ιδιαιτέρως με τις συνθήκες υπό τις οποίες έπρεπε να επιχειρηθεί (αριθμός μετώπων, μετεωρολογικές συνθήκες).

Και για μεν τον Πολύδωρα, εντάξει, έχει κανείς αρκετά στοιχεία για να κρίνει. Τον Κόη όμως πού τον ξέρετε και ζητάτε την κεφαλή του επί πίνακι; Και μην μου πείτε "κρίνουμε εκ του αποτελέσματος" διότι τότε όλοι εδώ στην Ελλάδα έπρεπε να καρατομηθούμε: Το αποτέλεσμα που παράγουμε, η χώρα μας σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι άκρως προβληματικό...

squarelogic είπε...

φιλε univers

προς θεου δεν δηλωνω ειδημων της πυροσβεσης-πως θα μπορουσα αλλωστε?
αλλα η ανεπαρκεια της ηγεσιας της Πυροσβεστικης προκυπτει και εκ του αποτελεσματος οπως λες(αν και ηταν ομολογουμενως μια εξαιρετικα δυσκολη και συνθετη κατασταση),και εκ των δημοσιευματων που ηθελαν τον Κοη να μη μιλιεται με τον Φουρλα,και απο την αναποτελεσματικη πολυδιασπαση των δυναμεων,και απ το οτι παραδοσιακες αντιπυρικες τακτικες(οπως το αντιπυρ)φαινεται οτι ξεχαστηκαν και μας τις θυμισαν οι 60 Κυπριοι πυροσβεστες.

Πανω απ ολα δεν πρεπει να ξεχναμε τον ηρωισμο των πυροσβεστων,μονιμων και εθελοντων,που εδωσαν πολυημερη,ανιση και θανασιμα επικινδυνη μαχη...αλλα δεν μπορει,αν ολα ειχαν γινει σχετικως σωστα,καποιο καλυτερο αποτελεσμα θα ειχαμε.Και εν πασει περιπτωσει,οταν εχεις 2 μερες καιρο να προφυλαξεις μια Ολυμπια,δεν μπορει να γλυφουν οι φλογες τα αγαλματα στο περιστυλιο και να καιγεται ο Κρονιος Λοφος.

Κατα τα αλλα,δεν ειπα στον Κοη,ουτε δεξια ουτε αριστερα!
-)

hroni είπε...

Atheofove,
Alsos itan kai i Akropoli prin apo ta authaireta. Mauro humor, sxedon karvouni, signomi paidia mias pou ponao opos oloi.
Mia paratirisi mono, oti to proto spiti pou kaike, mesa i dipla sto dasos, xtistike amesos meta tin proigoumeni fotia.

SniperAthens είπε...

α πα πα πα πα... τι θυμήθηκε από τα χρόνια που ήταν μεσήλικας ο univers...

Univers είπε...

Το blog χρειάζεται επειγόντως έναν νέο Ηρώδη, να μαζέψει τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα...

Univers είπε...

...Ή ίσως πρέπει να ψάξουμε να βρούμε στον δικό μας sniper μια άλλη Rachel Weiss, σαν κι αυτή που βρήκε ο θρυλικός sniper του Enemy at the Gates, μπας και ηρεμήσει γενικώς.

Unknown είπε...

ΕΞΕΣΤΙ ΑΝΟΗΤΑΙΝΕΙΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΣ! (ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΦΦΩΦΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΚΑΙ ΡΗΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;)
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ..
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΕΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΚΑΥΣΩΝΩΝ, ΞΗΕΑΣΙΑΣ, ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ, ΑΜΕΛΕΙΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΛΠ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ. ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ 1948 ΚΑΙ 1949 ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΕΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ..
ΣΤΟ ΔΕΞΙΩΤΕΡΑ ΚΟΡΟΠΑΤΚΙΝ ΤΟΥ ΦΙΛΙΣΤΩΡΟΣ UNIVERS ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΜΑΧΗ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΑΝ Η ΜΕΝ ΜΑΧΗ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΧΑΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ Η ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟ ΚΑΖΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΛΙΝΤΟΝ..
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΘΩΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ MODUS OPERANDI.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΑΛΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΖΕΖΑΣ ΖΗΚΟΥ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΘΕΡΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ!! ΚΑΗΜΕΝΗ ΧΙΛΑΡΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ!!) ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΖΕΖΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΟΥ; ΚΑΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ; Η ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;
ΤΟ ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΛΔΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ..

Unknown είπε...

Υ.Γ.
ΣΠΕΥΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΝΕΜΕΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑΣ!)
ΦΟΒΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ..

squarelogic είπε...

α,και ηθελα να στο επισημανω univers οτι ο sniper δυσκολα θε εχανε τετοιο στοχο που του προσφερες!θα σου ελεγε οτι κοιτουσες τα αλμπουμ με τα αποκομματα εφημεριδων της εποχης...

Κε Βαρδακα
τι λετε?η κ.Ζεζα,η γνωστη global analyst στο πλευρο του Οσαμα?
μην μου πειτε οτι δηλωνει στο πλευρο και του Little George...

squarelogic είπε...

ευχαριστω για την υποδειξη κ.Βαρδακα.Αν και οι διακοπες ελαβαν τελος,η Νεμεα δεν ειναι μακρια-προσφερεται για μικρη αποδραση.

Ειναι εντυπωση μου ή οντως ακομα και θερμοκρασιες 28-30C ειναι πλεον αφορητες μετα την πυρποληση Παρνηθας,Πεντελης,Υμηττου?
Αλλοιμονο μας,αν αυτο που αισθανομαι τις τελευταιες μερες ειναι προγευση του μελλοντος.

Chronis,here I come....

Univers είπε...

Ο Χρ. Βαρδάκας, με το σχόλιό του της 03 Σεπτ 2007 12:13 όπως και με αντίστοιχο στο blog του, άναψε τα μακριά του φώτα και διαπερνώντας την αχλύ του καπνού φωτίζει μία από τις κυριότερες αιτίες των πυρκαγιών.

Unknown είπε...

Για τον Οσαμα ειναι σιγουρο. Η κ. Ζέζα το έγραψε χθες.
Για τον LITTLE GEORGE ή αλλιώς PAIDI δεν γνωρίζω. Θα σας γελάσω.

Unknown είπε...

ΕΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 101 ΚΑΙ 102 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ) ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (ΔΕΞΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΝΕΜΕΑ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ) ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΤΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΚΗΝΕΣ..
ΟΙ ΠΈΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΞΩΡΥΧΘΗΚΑΝ.. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΑΜΑ.
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΤΟΥ 6ου ΑΙΩΝΑ ΜΧ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΟΥ..
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ. ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ..ΤΗΣ ΕΥΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ.. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες square.. Ποιος ξέρει τι θα γίνει σε 4-5 καλοκαίρια αφού το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο... Θα καεί μέχρι και ο βασιλικός της γιαγιάς μου!

Αν μη τι άλλο ή πρέπει να οργανωθεί η πυροσβεστική ή να συνειδητοποιήσουμε ότι όσα σπίτια και να χτιστούν αν καταστραφεί όλη η χλωρίδα (και η πανίδα, μην το ξεχνάμε αυτό) δεν θα τα χαρεί κανείς..

Αυτά. Καλωσήρθατε και επίσημα, καιρό έχουμε να τα πούμε! (Έχουν αρχίσει τα φροντιστήρια και είμαι λίγο χαμένη..)

SniperAthens είπε...

@mathilde: κι εγώ το ίδιο ρε γαμώτο, από το σχολείο στο φροντιστήριο και τανάπαλιν. Ούτε τους παππούδες μου δεν προλαβαίνω να βγάλω βόλτα.